De woningmarkt is niet leuk meer!

Dat hoor ik steeds vaker van makelaars. Door de woningschaarste en het toenemende aantal kopers zijn bezichtigingen met meerdere kandidaat kopers bijna geen uitzondering meer.

Maar verkopen is toch juist alleen maar goed voor de makelaars? Dat is natuurlijk waar. Alleen het is niet leuk meer. Waarom dan niet?

Veel kandidaat kopers uit de grote steden melden zich en bieden zonder schaamte 40 tot soms wel 70.000 euro boven de vraagprijs! Vooral de karakteristieke jaren 30 woningen in Amersfoort zijn zeer gewild, ook bij de mensen uit de grote steden, zoals Amsterdam en Utrecht. Zij ontvluchten de grote stad, hebben hun woning goed kunnen verkopen en komen met hun gezin naar het mooie Amersfoort.

Als leek op het gebied van de aankoop van woningen maak je in veel gevallen eigenlijk nauwelijks nog kans om een woning aan te kopen zonder professionele aankoopbegeleiding of een flinke bankrekening met eigen geld. De makelaars zijn druk met bezichtigingen, ze lopen zich het vuur uit de sloffen en het makelen is verworden tot een drukke administratieve aangelegenheid.

Van het ene uiterste naar het andere uiterste. Sommige woningen werden een paar jaar geleden nog niet eens 1  keer bezocht in een jaar tijd, nu worden er open huizen en blok bezichtigingen gedaan waarbij 16 kandidaten ineens komen.

Denk erom dat als je je huis verkoopt, je ook iets nieuws terug moet kopen! Laat je goed adviseren door de makelaar bij wie je je huis wilt gaan verkopen. Als verkoper kun je nu de hoofdprijs krijgen, als je vervolgens zelf weer wat wilt kopen in Amersfoort dan… dan is de woningmarkt niet leuk meer! Vraag maar aan je makelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *