Hypotheek

De hypotheekadviseur kan je een inschatting geven van hoeveel geld je kunt lenen bij een bank en kan je goed adviseren welke hypotheek voor jou het beste kan uitpakken.

Bij het kiezen van de juiste hypotheek kun je je soms in een doolhof wanen. Pirenzo wooncoach werkt samen met deskundig financieel adviseurs die jou op weg kunnen helpen met de hypotheekvorm die past bij jou en jouw financiele situatie.

Net als de aankoop van een huis is ook de keuze voor de meest geschikte hypotheekvorm een van de belangrijkste financiele beslissingen in je leven. Met de grote diversiteit aan hypotheekvormen is het verstandig om goed de tijd te nemen voor hypotheekadvies en alle mogelijkheden duidelijk op een rij te zetten.

Vragen die bij een gesprek over hypotheekadvies aan bod komen zijn onder andere:

  • Wil je de hypotheek geheel of slechts gedeeltelijk aflossen?
  • Kun je de maandlasten dragen?
  • Welke invloed heeft de hypotheek op je huidige bestedingspatroon en hoeveel ‘lucht’ blijft er over voor andere leuke dingen?
  • Verlang je zekerheid en ga je voor een lange rentevast periode?
  • Of kies je eerder voor een flexibele korte rentevast periode?
  • Wil je de aflossing spreiden? Meer betalen aan het begin van de hypotheekperiode? Of juist aan het einde daarvan?

Hypotheekadvies voor nu en in de toekomst.

Het hypotheekadvies is op maat gesneden en stelt jouw persoonlijke belangen en mogelijkheden voorop. Aan de ene kant is het belangrijk om je huidige financiële situatie grondig in kaart te brengen. Anderzijds is het verstandig om, voor zover mogelijk, ook inzicht te krijgen in je toekomstplannen.

Al deze factoren bij elkaar dragen bij aan een goed advies en een verantwoorde keuze die aansluiten bij jouw persoonlijke levensstijl. Daarmee heb je meer garantie dat je aankoop verantwoord en succesvol is en dat in de toekomst ook blijft.

Wat verandert er voor jou in 2021?

Op de website van Rijksoverheid zijn de meeste recente cijfers van de hoogte van de NHG grens en regelgeving omtrent overdrachtsbelasting te vinden. Kijk ook eens rustig rond op de website van de Gemeente Amersfoort voor de laatste regelgeving.

Wat adviseert Pirenzo wooncoach?

Pirenzo wooncoach werkt samen met diverse hypotheekadviseurs waar wij vrijblijvend een afspraak kunnen voor jou kunnen regelen.