Locatie

Natuurlijk weten we het allemaal: De locatie van een woning verander je niet. De inhoud van de woning kun je aanpassen naar je eigen wensen. Soms word je alleen zó verliefd op een woning dat je de locatie onbewust gaat upgraden naar je eigen wensen. Lieve mensen, niet doen!

Dat dit echt essentieel is ontdekten we afgelopen week weer.
De droomwoning voor een van mijn opdrachtgevers kwam voorbij, een fantastische recente woning met ouderwetse nagemaakte elementen in het dorp waar ze graag willen gaan wonen. De hele woning klopte. De opdrachtgevers waren zelfs al eens door de buurt gereden en hadden de woning van buitenaf bekeken. Alles leek te kloppen.

Natuurlijk hadden we ons verdiept in de buurt; we wisten dat er een leeg kantoorpand vlakbij was en dat de toekomstbestemming van dit complex onzeker is. Dat was het niet. Dat het een deels gesaneerd wijkje was, wisten wij ook. De hoekwoning lag ook op een fijn punt kadastraal gezien en de tuintjes van het blok zagen er goed verzorgd uit. Tot zover de uiterlijke kenmerken.

Echter bij het napraten in de heerlijke voorjaarszon, stapelden de twijfels over de buurt zich op. Een veel te grote oude auto met 2 uitlaten reed iets te hard voorbij over het woonerf, er kwam een groep kinderen aan die elkaar met grove taal aan’schreeuwden’ en tegen elkaars fietsen trapten. Vanachter de luxaflex uit de straat er tegenover waar zich ook koopwoningen bevinden, werden we vanuit diverse woningen begluurd. Er ontstond voor mijn gevoel een ongemakkelijke sfeer.

De opdrachtgevers waren nog in ban van de woning en ik adviseerde ze om samen nog een blokje te gaan wandelen door de straat en de buurt met als opmerking dat het huis de vraagprijs zeker waard is, echter niet op deze locatie.

Een uur later kreeg ik een berichtje van mijn opdrachtgevers; we zien ervan af, de reden is de buurt waar de woning zich bevindt. Ik voelde mij opgelucht. Geen verassingen achteraf.
In een tijd waarin woningen worden verkocht als warme broodjes ben je geneigd om bepaalde punten te laten varen als je het huis hebt gevonden van je dromen. Niet doen! Ik benadruk bij deze de 3 belangrijkste punten voor het kopen van een woning: locatie, locatie en locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *