“Je huis verkopen kan je zelf!”

Natuurlijk kan je dat! Geen regionale verkoopmakelaar meer inschakelen maar een (internet)makelaar op afstand. Of de verkoop gewoon helemaal zelf doen. Lekker goedkoop ook. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf de verkoop van hun huis te doen. Heel slim. Of toch niet? Ik denk van niet, maar wat ik daarvan denk doet er nu niet zoveel toe. Het gaat mij hier om het volgende:

Stel dat jij nu een huis wilt kopen en je komt bij een woning waarvan de verkoper zelf alles heeft geregeld. Hoe safe speel je dan als koper? Heb je vertrouwen in de verkoper, de woning en de prijs? Betaal je niet teveel? Want een (internet) verkoopmakelaar op afstand heeft geen feeling wat betreft de huizenmarkt in jouw regio. Laat steken vallen als de buit binnen is en de koper mist daardoor misschien een eindinspectie of erger nog, betaalt veel te veel voor de woning.

Zodra de verkopers het heft in eigen hand nemen, is het wel enorm verstandig om als koper een professional mee te nemen! “Je huis verkopen kan jezelf” en je huis aankopen ook. Wees echter alert op heel veel zaken waar je zelf niet aan denkt of waar je zelfs geen verstand van hebt.

Ik denk dan ook dat een regionale aankoopbegeleider (naast het feit dat je momenteel in sommige regio’s niet eens een kans krijgt om serieus genomen te worden zonder) de toekomst heeft. Denk je ook niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *