Een huis kopen en de woningmarkt tijdens de coronacrisis.

Corona houdt de hele wereld in haar macht. Overal merk je de gevolgen van dit onzichtbare virus. Mensen die hun baan verliezen, hun inkomen kwijtraken en vooral ziek worden….

Ondanks dat wij ons in een slechte ‘film’ begeven, ligt de woningmarkt zeker nog niet op zijn gat. Het wordt iets rustiger maar het kopen van een huis gaat gewoon door.
Dankzij creatieve oplossingen van makelaars (zoals we overal mooie initiatieven zien) kunnen bezichtigingen en adviesgesprekken doorgang vinden, uiteraard met alle maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM als leidraad!

Het klinkt misschien raar maar als je (starter bent en) een huis wilt kopen dan zitten er voor jou als koper ook voordelen aan deze situatie. Zo worden er geen groepsbezichtingen meer ingepland en worden er tevens geen open huizen meer gehouden. Je hebt dus alle tijd om (met je aankoopmakelaar en op gepaste afstand) door het huis te lopen. Dit is wel zo relaxt na alle hectiek van de afgelopen jaren.

Voor een opdrachtgever heb ik op de 4e woensdag van maart  een appartement op A-locatie aangekocht en is er 2 dagen later al (digitaal) getekend. Dit ging nog niet eerder zo snel, dankzij de creatieve oplossingen die de verkoopmakelaar heeft bedacht en ondanks dat de makelaars vanuit hun eigen huis werken.

En het bod? Dat zal je verbazen! Meer weten? Daar vertel ik je graag meer over als je interesse hebt en op zoek bent naar een woning.

Voor nu een goede gezondheid gewenst; pas goed op jezelf en op de mensen om je heen, want daar draait het uiteindelijk allemaal om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *