De grootste kans op een succesvolle aankoop.

“Mede door het meenemen van een tussenpersoon tijdens de bezichtiging, wat als serieus en deskundig werd ervaren en de klik die er ontstond, was jullie bod, met de beste voorwaarden, de reden dat we onze woning aan jullie wilden verkopen.” 

In de huidige woningmarkt is het dringen geblazen bij en na een bezichtiging van een koophuis in het starters- en middensegment in Amersfoort. Ook koopwoningen rondom het oude centrum in Amersfoort zijn zeer gewild. De meeste verkopende makelaars plannen een kijkdag, open huis of blokbezichtiging 1 of 2 weken nadat de woning online is gekomen. Ze laten meerdere kandidaat kopers op dat moment de woning bezichtigen. De meeste kandidaten die op zoek zijn en in de woning hun droomwoning zien, zijn bang om achter het net te vissen. Zij bieden vaak ver boven de vraagprijs om die leuke woning maar niet mis te lopen omdat ze niet weten wat de andere kandidaten bieden.

De verkopend makelaar wrijft zich in de handen en bij de verkopers valt de mond open van verbazing!

Al verschillende keren ben ik benaderd door zoekers op de woningmarkt dat ze steeds niet degenen waren met het beste bod. Ze willen graag verder in hun wooncarrière en beginnen de moed op te geven om nog een woning te kunnen kopen die ze zo graag willen. Ze hebben vaker boven de vraagprijs geboden en toch is hun bod niet geaccepteerd. Hoe kan dat? Waar ligt dat aan? Moeten ze nog hoger gaan bieden?

Mijn antwoord is simpel. Draai de situatie eens om. Als jij je huis wilt verkopen en er zijn kandidaat kopers bij, die een tussenpersoon hebben meegenomen, dan zul je deze kandidaten veel serieuzer nemen dan de kandidaten zonder tussenpersoon. De kans dat deze kandidaten hun financiële plaatje al op een rijtje hebben is veel aannemelijker dan kandidaten waarvan je niks weet en die je maar moet vertrouwen op goed geluk. Steeds vaker zien verkopers dan ook, dat kandidaat kopers uiteindelijk de financiering niet rondkrijgen en dat daardoor de koop wordt ingetrokken en de verkoop aanzienlijke vertraging oploopt. Ga als koper dus niet boven je budget met bieden, bied niet teveel, maar vooral, ga niet alleen naar een bezichtiging. Neem een professional mee! De verkopende partij kijkt heel anders naar kandidaten die een aankoopbegeleider meenemen naar een bezichtiging.

Niet het hoogste bod is bindend, maar vooral het vertrouwen. Het gunnen. En als je dan iemand hebt ingeschakeld om voor jou de aankoop te begeleiden, dan heb je niet alleen meer kans op het vertrouwen van de verkopende partij. Je bespaart zelfs veel geld omdat je je niet laat afleiden door je emotie. Een goede aankoopbegeleider zal ervoor zorgen dat je bij de les blijft, dat je je voeten op de vloer houdt en dat je je roze bril afzet. Snel verdiend geld, waarvoor je weer andere leuke dingen kunt doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *